Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-04-28@22:43:42 GMT

بزرگترین زلزله هفته گذشته ایران

تاریخ انتشار: ۷ بهمن ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۸۳۸۸۳۰

بزرگترین زلزله هفته گذشته ایران

 علاوه بر آن در هفته گذشته یک زلزله کم قدرت ۲.۹ ریشتری در فیروزکوه تهران به ثبت رسیده است. از نظر محققان این حوزه زون وقوع زلزله ۴.۳ فیروزکوه، از نظر لرزه خیزی فعال و در بر دارنده گسل‌های لرزه‌زای متعددی است که فاصله مرکز زلزله از شهر فیروزکوه ۱۰ کیلومتر و در سمت غربی این شهر واقع شده است. همچنین این زلزله در ۵۵ کیلومتری شرق شهر دماوند، ۹۵ کیلومتری حاشیه شرقی شهر تهران و حدود ۱۱۲ کیلومتری از مرکز شهر تهران و در شرق آن واقع شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



در شرق تهران، گره تکتونیکی مهمی وجود دارد که محل تلاقی گسل‌های مشا و گسل شمال تهران است. این ناحیه یکی از مهمترین نواحی فعال و لرزه خیز در اطراف شهر تهران است که موجب شده است رخداد زلزله‌ها در شرق شهر تهران نسبت به غرب آن به مراتب بیشتر باشد. 

جزئیات زلزله‌های هفته گذشته به این شرح است:

شنبه ۳۰ دی ماه

در سومار استان کرمانشاه زلزل‌های ۲.۷، ۵، ۲.۴، ۲.۸، ۳.۱، ۳، ۲.۵، ۲.۴، ۳.۸، ۳.۵، ۲.۵، ۲.۳، ۲.۴، ۲.۱، ۲.۵، ۲.۶، ۳.۵، ۲.۲، ۲.۹ ریشتر، در ازگله این استان زلزله‌های ۲.۴ و ۲.۳ و در تازه آباد استان کرمانشاه زلزله ۲ ریشتر به ثبت رسیده است.

هجدک استان کرمان نیز با زلزله‌های ۲.۳، ۲.۸ و ۲.۱ ریشتر لرزید.

در سراب باغ ایلام زلزله ۲.۲، بسطام استان سمنان زلزله ۲.۳، کامیاران استان کردستان زلزله ۲.۱، شوشتر استان خوزستان زلزله ۲.۵، خوی استان آذربایجان غربی زلزله ۲.۱، قطور استان آذربایجان غربی زلزله ۲ و دهلران استان ایلام زلزله ۲.۵ ریشتر رخ داده است.

یکشنبه اول بهمن

بهاباد استان یزد با زلزله با زلزله ۲.۲، شادمهر استان خراسان رضوی با زلزله ۲.۶، گوریه استان خوزستان با زلزله ۲.۹، سفیدسنگ استان خراسان رضوی با زلزله ۲.۲ و رفسنجان استان کرمان با زلزله ۲.۲ لرزیدند.

در هجدک استان کرمان زلزله‌های ۲.۶، ۳.۶، ۲.۳ ریشتر و در شهداد استان کرمان زلزله ۲.۳ ریشتر به ثبت رسیده است. 

سرپل ذهاب زلزله‌های ۲.۳ ریشتر، سومار استان کرمانشاه دو زلزله ۳.۲ ریشتر، قصرشیرین استان کرمانشاه زلزله‌های ۴.۲، ۲.۷، پنج زلزله ۲.۴، ۲.۷، دو زلزله ۲.۹، ۲.۵، ۴، ۲.۷ و ۲.۳ ریشتر و ازگله استان کرمانشاه زلزله ۲.۶ گزارش شده است.

دوشنبه ۲ دی ماه

بهاباد استان یزد با زلزله ۲ ریشتری، بانه استان کردستان با دو زلزله ۲.۱ و ۲.۴ و ۲.۸ ریشتر، رزنه استان ایلام با زلزله ۲، بروجرد استان لرستان با زلزله ۲.۳، صوفیان استان آذربایجان شرقی ۲.۴، سرخون استان آذربایجان غربی با زلزله ۲.۱، گتوند استان خوزستان با زلزله ۲.۳ و کتالم و سادات شهر استان مازندران با زلزله ۲.۲ ریشتر لرزیدند.

فیروز کوه استان تهران نیز ز. لزله ۲.۹ ریشتری را تجربه کرد. کانون این زلزله که در عمق ۸ کیلومتری بوده است ۲۹ کیلومتری فیروزکوه استان تهران، ۳۳ کیلومتری آرادان استا سمنان و ۳۳ کیلومتری ارجمند استان تهران بوده است. در این منطقه همچنین زلزله ۱.۵ ریشتر رخ داده است.

در هجدک استان کرمان زلزله‌های ۲.۳، ۲، ۲.۴ و ۲.۱ ریشتر به ثبت رسیده است.

سومار استان کرمانشاه زلزله‌های ۲.۷، ۳.۶، ۲.۱، ۳.۴، ۲.۳، ۲.۶ ریشتر و در قصر شیرین استان کرمانشاه زلزله‌های ۳.۳، ۲.۹ ریشتر رخ داده است. 

در سردشت استان آذربایجان غربی زلزله ۳.۱ ریشتر رخ داد. عمق این زلزله ۱۶ کیلومتری و کانون آن در ۵ کیلومتری سردشت استان آذربایجان غربی، ۲۸ کیلومتری کانی سور استان کردستان و ۳۰ کیلومتری عراق بوده است.

در آسارا استان البرز زلزله ۲.۲، نیشابور استان خراسان رضوی زلزله ۲.۲، رباط پشت بادام استان یزد زلزله ۲، دهرم استان فارس زلزله ۲.۹ و در شهرآباد استان خراسان رضوی زلزله ۲.۱ ریشتری به ثبت رسیده است.

ساغند استان یزد نیز زلزله ۳.۵ ریشتری را تجربه کرده است. این زلزله در عمق ۸ کیلومتری و کانون آن در ۲۳ کیلومتری ساغند، ۵۹ کیلومتری رباط پشت بادام و ۷۹ کیلومتری خرانق استان یزد گزارش شده است.

در کنارتخته استان فارس زلزله ۳.۶ ریشتری به ثبت رسید. کانون این زلزله که در عمق ۸ کیلومتری بوده است در ۶ کیلومتری کنار تخته و ۹ کیلومتری خشت استان فارس و ۲۱ کیلومتری وحدتیه استان بوشهر بوده است.

صوفیان استان آذربایجان شرقی با زلزله ۳ ریشتری لرزید که عمق آن در ۹ کیلومتری بوده است. بعد از این زلزله زلزله ۳.۱ ریشتری در این منطقه گزارش شد که عمق آن ۱۱ کیلومتری بوده است. کانون این زلزله در ۸ کیلومتری صوفیان، ۲۲ کیلومتری سیس و ۲۵ کیلومتری سرد رود استان آذربایجان شرقی رخ داده است.

در هندیجان استان خوزستان زلزله ۳.۴ ریشتری در عمق ۲۰ کیلومتری رخ داده است. کانون این زلزله در ۴۲ کیلومتری هندیجان و ۶۶ کیلومتری زهره استان خوزستان و ۶۲ کیلومتری بندر دیلم استان بوشهر گزارش شده است.

سه شنبه ۳ دی ماه

چوار استان ایلام با زلزله ۲.۷، قره ضیالدین استان آذربایجان غربی با زلزله ۲، اهر آذربایجان شرقی با زلزله ۲.۳ و زرآباد استان آذربایجان غربی با زلزله ۲.۳ ریشتر لرزیدند.

در سومار استان کرمانشاه زلزله‌های ۳.۳، ۳.۵، ۲.۷ و ۲.۹ ریشتر، در سرپل ذهاب استان کرمانشاه زلزله‌های ۳.۶، ۳.۳، ۲.۹ و ۲.۸ ریشتر و در ازگله کرمانشاه زلزله ۲.۶ ریشتر رخ داده است. 

علاوه بر آن کوهبنان استان کرمان زلزله ۲.۳ ریشتر، هجدک استان کرمان زلزله‌های ۲.۶ و ۲.۲ ریشتر و در بهاباد استان یزد زلزله ۲.۳ ریشتر تجربه کرده است.

لومار ایلام زلزله ۴.۵ ریشتری را تجربه کرده است. این زلزله در عمق ۹ کیلومتری و کانون آن در ۵ کیلومتری لومار، ۲۵ کیلومتری ارکواز و ۳۲ کیلومتری بدره استان ایلام گزارش شده است.

جزیره لارک استان هرمزگان نیز با زلزله ۳.۲ ریشتری لرزید. کانون این زلزله که در عمق ۱۳ کیلومتری بوده در ۴۶ کیلومتری جزیره لارک، ۵۵ کیلومتری سوزا و ۵۹ کیلومتری قشم استان هرمزگان بوده است.

در درب گنبد استان لرستان زلزله ۲.۱، احمد آباد استان یزد زلزله ۲.۵، بروجرد استان لرستان زلزله ۲ و شربیان استان آذربایجان شرقی زلزله ۲ رخ داده است. 

چهارشنبه ۴ دی ماه

سومار استان کرمانشاه زلزله‌های ۲.۳، ۲.۶، ۲.۸ و ۲.۵ ریشتر، گهواره استان کرمانشاه زلزله ۲.۴، هجدک استان کرمان زلزله ۲.۳، ۲.۴، درب بهشت استان کرمان زلزله ۲.۷، تسوج استان آذربایجان شرقی زلزله‌های ۲.۷ و ۲.۲، رباط پشت بادام استان یزد زلزله ۲.۳، تسوج استان آذربایجان شرقی زلزله ۲.۷ و اهر استان آذربایجان شرقی زلزله ۲.۲ ریشتر گزارش شده است. 

پنج‌شنبه ۵ دی

در سومار استان کرمانشاه زلزله‌های ۳.۲، ۲.۶، ۲.۵ ریشتر و در قصر شیرین استان کرمانشاه زلزله ۳.۳ ریشتر به ثبت رسید.

در هجدک استان کرمان زلزله ۲.۳ ریشتر گزارش شده است.

در سلامی استان خراسان رضوی زلزله ۲، رازقان استان مرکزی زلزله ۲.۲، بروجرد استان لرستان زلزله ۲.۷، تخت استان هرمزگان زلزله ۲.۳، زیارتعلی استان هرمزگان زلزله ۲.۹ رخ داده است.

هشتبندی استان هرمزگان با زلزله ۴.۱ ریشتر لرزید. عمق این زلزله در ۲۰ کیلومتری و کانون آن در ۳ کیلومتری هشتبندی و ۳۶ کیلومتری بیکاه استان هرمزگان و ۲۸ کیلومتری منوجان استان کرمان بوده است.
جمعه ۶ دی

در ارسک استان خراسان شمالی زلزله ۲.۶ و ۲.۳، زمان آباد استان سمنان زلزله ۲.۹، فیروزان استان همدان زلزله ۲.۸، سفید سنگ استان خراسان رضوی، بروجرد استان لرستان زلزله ۲.۵، قلعه رئیسی استان کهگیلویه و بویراحمد زلزله ۲.۴، شوشتر استان خوزستان زلزله ۲.۷ و قائمیه استان فارس زلزله ۲.۶ ریشتر گزارش شده است.

در هجدک استان کرمان زلزله‌های ۲.۲، ۲.۵، ۲.۷ ریشتر به ثبت رسیده است.

در سومار استان کرمانشاه زلزله ۳.۱ و کرند استان کرمانشاه زلزله ۲.۳ ریشتر رخ داده است.

 

منبع: افکارنيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۸۳۸۸۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تالاب جازموریان جان دوباره گرفت

محمدرضا علیمرادی از آبگیری بخش قابل توجهی از تالاب هامون جازموریان خبر داد و اظهار کرد: در پی بارش‌های فرا نرمال جنوب استان سیستان و بلوچستان حدود ۴۰ هزار هکتار از پهنه آبگیر تالاب هامون جازموریان از طریق رودخانه بمپور آبگیری شد.

وی افزود: تالاب جازموریان با ۱۰۸ هزار هکتار مساحت از طریق آورد سالانه رودخانه های هلیل رود استان کرمان و بمپور استان سیستان و بلوچستان آبگیری می‌شود و سالهاست که به عنوان یکی از کانون های اصلی گرد و غبار جنوب شرق کشور شناخته شده است.

مدیرکل محیط زیست سیستان و بلوچستان تصریح کرد: خوشبختانه پیرو بارندگی های سیل آسای چند روز اخیر جنوب شرق کشور، پس از دو سال خشکسالی، هم اکنون جان دوباره گرفت.

تالاب زیبای جازموریان یکی از زیباترین تالاب‌های ایران است که به دلیل وسعت و گستردگی زیاد میان ۲ استان کرمان و سیستان و بلوچستان قرار گرفته است، این تالاب نقاط بکر و منحصر بفردی دارد که همچنان ناشناخته مانده است.

این تالاب یکی از بکرترین عرصه های طبیعی است که در جنوب کرمان و غرب سیستان و بلوچستان در منطقه ای گرم و خشک با میزان بارش سالانه اندک و شدت تبخیر فراوان واقع شده است.

تالاب هامون جازموریان با گستره حوضه آبریزی حدود ۷۰ هزار کیلومترمربع معادل ۲ برابر دریاچه ارومیه در ۵۶ کیلومتری غرب شهرستان دلگان و پنج کیلومتری روستای چاهکیچی واقع شده که ۴۹ درصد آن در حوزه سیستان و بلوچستان و ۵۱ درصد در حوزه استان کرمان قرار دارد.

نیمه باختری این حوضه به وسعت ۳۵ هزار و ۶۰۰ کیلومتر مربع در کرمان و نیمه خاوری آن به وسعت ۳۴ هزار کیلومتر مربع در سیستان و بلوچستان واقع شده است.

این تالاب تنها حوضه آبریز استان پهناور کرمان محسوب می شود که به جهت قرار گرفتن در منطقه ای کم آب به عنوان یکی از مهمترین منابع آبی استان های کویری کرمان و کم آب سیستان و بلوچستان بشمار می رود و عرصه های مجاور آبادی های این تالاب نیز به ذخیره گاه استراتژیک علوفه دامی تبدیل شده است.

وسعت تالاب جازموریان پیوسته در تغییر بوده و اندک آب های بارشی و جاری ورودی به این حوضه به سوی پست ترین مناطق این فرورفتگی در بخش میانی جریان داشته و با تبخیر آنها جازموریان پهنه ای خشک و کویری با پوششی از املاح آهکی-نمکی، ماسه، سیلت و خاک های رسی خاکستری رنگ مناطق کم رطوبت تبدیل شده است.

این تالاب به عنوان یکی از تالاب‌های فصلی مشترک بین سیستان و بلوچستان و کرمان است که با مساحت سه هزار و ۳۰۰ کیلومتر مربع بر اثر فرونشست زمین با ساختی جوان در فاصله ۱۵۰ کیلومتری غرب ایرانشهر ایجاد شده‌ است.

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • ثبت ۱۶ هزار زلزله در سال گذشته
  • زلزله ۶.۹ ریشتری ژاپن را لرزاند
  • زلزله شدید ۶.۹ ریشتری این کشور را لرزاند
  • وقوع زلزله ۶.۹ ریشتری در ژاپن
  • چالوس دوبار لرزید
  • ثبت ۵ زمین‌لرزه در خوی طی هفته گذشته
  • ثبت ۵ زمینلرزه در خوی طی هفته گذشته
  • زلزله ۳.۱ ریشتری حوالی ازگله در استان کرمانشاه را لرزاند
  • ۲ زلزله شدید تایوان را لرزاند
  • تالاب جازموریان جان دوباره گرفت